Patricia II.
Mitt i säsongen togs beslutet att skaffa
en båt med inombordsmotor, helst en sexcylindrig turbodiesel.
Det blev att surfa nätet.


Vi hade bestämt oss för en Nimbus 26, på grund av att den är utrustad med inombordsmotor och axel, och också för att durken/golvet i båten är helt ovanför motorn, det finns alltså ingen motorlåda att sparka tårna i.

Ett lovande objekt hittades på blocket. Båten lät som den var rätt bra utrustad, så vi beslöt oss för att fara och se på båten.


Före man hunnit säga "flasklock" befann jag och Rune oss i Upplands Bro "besiktandes" en ny båt.
Efter provtur och allmän kontroll gjordes affär och båten lyftes på en lastbil för transport till Kapellskär. Här håller förra ägaren, Thomas, i en tross för att vända båten i rätt riktning på lastbilen.
(24.9 2016)Här sänker Pekka ner båten på flaket, som är utrustat för bland annat båttransport.

I Kapellskär lyftes båten, som hette Joulienne, på traktortrailern som hörde till.Vi åkte med Finnlink, och båten fick vila på bildäck ett knappt halvt dygn.

Väl på finska sidan, drogs båttrailern till Raisio båthamn, där vi backade i båten för att kunna dra upp den på en hyrd båttrailer som skulle vara laglig att dra hem båten på.
Denna uppgift gick vi bet på, trailern var alldeles för glapp och hade för dåliga stöttor, så varje gång vi försökte dra upp båten, så stjälpte den omkull.
Det blev att ringa efter hjälp. Efter ett antal telefonsamtal fick vi tag på en som kunde komma och transportera hem båten. En sagolik tur, det var ju trots allt söndag.
(25.9 2016)Här lyfts det igen. Det är spännande, man har ju sett på Youtube hur det kan gå...

Traktortrailern blev lyft på den hyrda trailern, och hemresan kunde påbörjas.

Det var ungefär mitt i natten då vi äntligen fick lyfta nya båten i vattnet vid segelföreningen. Chauffören, som hade båttransporter som specialitet, visste naturligtvis var segelföreningen är, så han hittade utan färdbeskrivning.Måndag. Efter en lång dag på jobbet kunde vi äntligen hoppa i båten och köra henne till hemmahamnen.
Första kaffekoket på nya gasspisen. Härligt!
(25.9 2016)

Här är vi under fart med nyförvärvet. Den är härlig att köra.Gamla och nya båten bredvid varandra vid hemmabryggan.
Lyckligtvis fick vi gamla båten såld ett dygn före köpet av Nimbusen, så det här är ett unikt foto.

Beslutet togs snart att hon skulle få heta Patricia II. Här på bilden förtöjd vid bryggan på Kopparfuruskär, där vi hade en fin pick-nickkväll med Roland och U-P.
(5.10 2016)


Fantastiskt fina kvällar för små båtutflykter.
(5.10 och 9.10 2016)


Trailern som följde med båten fick sig en liten uppdatering. För att klara av att ta upp båten på slip, och transportera den 50 km per år, gjordes en kölbädd av plankor som båten skall stå på. Hjulen på trailern var inget att hurra över, så de ersattes med 14" breda däck på ny fälg med lastkapacitet på 2,4 ton per styck. Hjullageren förnyades också.

Då det var dags för upptagning, ställde Benjamin upp med traktortransport. Rullgruset gjorde att det nästan blev spännande.
(13.10 2016)

Stig och Rune var också med. Här är det Chrissan som bjuder på kaffe med tilltugg.


Vinterarbete på nästa sida

  Introduktion   Sensommar 2014   Vinterarbete och sommar 2014-2015   Vårarbete och sommar 2016
Patricia II   Vinterarbete 2016-2017   Sommaren 2017   2018