Förbättrigar och service inför nästa säsong.


Alla mattor togs ur och nya skars till. De gamla var rätt snygga, men en närmare undersökning visade att de höll på att desintegreras.
Det mesta som gick att få loss kördes hem och slipades och lackades tills det blänkte. Patricias namnskyltar slipades, målades och lackades, och som exempel på ny lackyta hålls här kajutabordet upp emot en taklampa. Skoj då det blir så här lyckat.

Drevet servades och målades. Här är färgen ännu våt, så den ser högblank ut, men den är matt då den torkat. En liten miss att måla Hempels "Volvo Gray", kulören är allt för mörk för att passa på ett Volvo Penta drev.Eftersom båten förr varit i Sverige, skulle den ju registreras. Här är nya registerskyltar i teak. Bokstäver och siffror frästa med överhandsfräs på fri hand.
Stort tack till svåger för lån av fräs, snickeri, och för teakbrädan.

Sedan var det betsning, några lager lack, och så slipa och måla vita tecken, sedan mera lack...Nya skölden har fått samma gråa färg på sig som drevet. Volvo Pentaemblemet målat med blå OneShot pinstripingfärg.

Så här såg bilen ut hela våren då båten skulle göras i ordning. Varje gång man bromsade eller svängde blev det ett fenomenalt skrammel bak i bilen.Strax efter midnatt då sjösättningen ägt rum, den 9.6.
Lugnt och vackert, allt i skick. Ja, utom impellerpumpen som droppade vatten på motorrumsgolvet. Blev givetvis att byta tätningar i den då.

Tankning i Brändö sund i mitten av juni.Tänk, vad vackert det var där man har varit. Aktersvallet i solnedgången.

Fjärde augusti, sommarens varmaste och vackraste dag tillbringades i Djupkastet i sällskap med besättningen på ketchen Amadea.Säsongens första plättkalas! Äntligen fick vi användning för den nya stekpannan.

Sönerna med på en liten utflykt i augusti.Villaavslutning i Djupkastet. Hög sjö då vi skulle över Replotfjärden, men fantastiskt vackert senare på kvällen.

På väg mot Larsbjörkasskär.

Foto: Stig NykvistSeptemberkväll på Larsbjörkasskär. Härliga dagar, fast det börjar vara svalt på kvällarna och fuktigt på morgnarna. Säsongens sista övernattning.

Vårarbete 2016

  Introduktion   Sensommar 2014   Vinterarbete och sommar 2014-2015   Vårarbete och sommar 2016
Patricia II   Vinterarbete 2016-2017   Sommaren 2017   2018