Sjösättning och härliga sensommardagar.


Väl i Vasa tog Chrissan emot oss i Hamnen. Eftersom man inte får dra traktorkärra med bil i detta land, bytte vi till traktor.

Benjamin drog båten till Fiskehamnen och Patricia sjösattes på finska sidan av samma vatten vi tagit upp henne ur ett drygt dygn tidigare. Klockan var över midnatt innan vi var klara, så hon fick stå förtöjd där över natten.På söndag blev det givetvis båttur med kaffepaus och allt. Chrissan sätter igång kaffekokningen.

Det blev det en runda förbi Brändö och Vikinga. Här är en lycklig man med ett eget fartyg.Glada pojkar röker lakritspipor som införskaffats på färjan.

Vi hade den stora turen att få båtplats med en gång, så nu står hon i hamn på sin nya båtplats.
Den här bilden är inte tagen den vackra söndagen.


Första resan gick till Djupkastet i Köklot.
Vi ankrade vid en liten ö mitt i och sov gott. Inte en krusning på vattnet, helt spegelblankt då vi vaknade.

Välförsett frukostbord var det också. Ren lyx.


På tillbakavägen var vi i land på lunchpaus i Replot hamn, där vi träffade Peter och hade en trevlig kaffestund. Vi mätte höjden på Patricia för att kunna veta under vilka broar vi kan köra. 204 cm över havet.

Chrissan har tagit över rodret några gånger, annars är hon mest upptagen med navigation.

Vi hann med flera utflykter, trots att vår första utfärd skedde på villaavslutningsveckoslutet.Aktersvallet.
Härligt sommarminne som man kan leva på under vintern.

Till sist blev det i alla fall att ta upp båten efter ett intensivt slut på båtsäsongen. Eftersom vi kört på grund och vibrationer var resultatet fanns det ingen anledning att försöka dra ut på säsongen heller.
Jocke drog hem båten till vintervilan.Här backas trailer och båt in i uthuset där ekipaget kommer att tillbringa vintern.

Här ser man en del av problemet.
tappen som håller drevet i styr är helt borta, liksom nästan alla hål som man har kunnat sätta tappen i. Skölden som sitter fast mot akterspegeln måste bytas. Längst ner frampå drevhuset är det intryckt, så det blir att byta hela drevet mer eller mindre. Propellern är givetvis också skadad...Här görs vinterservice med glykol i motorn och annat skoj.

Vinterarbete

  Introduktion   Sensommar 2014   Vinterarbete och sommar 2014-2015   Vårarbete och sommar 2016
Patricia II   Vinterarbete 2016-2017   Sommaren 2017   2018